Over Amber

amber-fijen-showjumping

Black Power

Amber kreeg voor haar 7e verjaardag een 10 rittenkaart cadeau en is zo begonnen met paardrijden. Dit beviel haar zo goed dat ze lessen is gaan volgen bij manege Klipper in Limbricht. Na een jaar lessen kreeg ze voor haar communie haar eerste pony: Black Power. In het begin was het vallen en opstaan, maar al snel waren er ook de eerste successen: zo werd ze Limburgs kampioen in de klasse BB.

Sky en Winningmood

Een tweede pony volgde al snel: Skye. Van Skye heeft Amber veel geleerd, met als uiteindelijk hoogtepunt het Nederlands kampioenschap in de klasse CZ. Dus wat aanvankelijk als een manegeles begon, werd al snel een dagelijkse bezigheid voor zowel Amber als haar moeder.
Na veel pony's gereden te hebben en nog meer trainen, vallen en weer doorgaan, reed Amber in 2011 haar eerste Europees Kampioenschap met de pony Winningmood. Een mooie bronzen medaille in de landenwedstrijd was een prachtig einde van Amber's pony carrière.

Zambezi

Er werd overgestapt op paarden. Dagelijks trainen in combinatie met school was een druk bestaan. In 2013 behaalde Amber haar HAVO diploma en al snel werd duidelijk dat ze verder wilde met paardrijden.
In de zomer van dat jaar maakt ze dan ook de overstap naar de stallen van Peter Bulthuis, waar ze ging trainen. Dit was een grote kans; door het rijden van veel wedstrijden met verschillende paarden kon veel ervaring worden opgedaan. Ze reed hier zelfs haar eerste wereldbeker wedstrijd! De trainingen gingen voortvarend en ook in de wedstrijden ging het steeds beter. Amber bracht diverse paarden naar Grand Prix niveau, waaronder Zambezi, met wie ze in 2014 de 3*GP van Samorin won. Met Zambezi werden nog veel mooie successen behaald en maakte Amber onderdeel uit van het Nederlands team tijdens een landenwedstrijd in Arezzo, Italie.

Amber Fijen

Briljant

Briljant nam vervolgens de taak van Zambezi over toen deze werd verkocht. Briljant wist al snel aan de verwachtingen te voldoen en de combinatie werd reserve kampioen op de Nederlandse Kampioenschappen voor young riders in 2015. Ook werden ze geselecteerd voor het Europees Kampioenschap in datzelfde jaar. Een hele mooie ervaring voor allebei, met als resultaat een 5e plaats in de landenwedstrijd.

Amber Fijen Showjumping

In september 2015 werd het tijd voor een volgende stap en werden na een hele leerzame en succesvolle periode, de stallen van Peter Bulthuis verlaten. Samen met Xavier Schulkens is Amber vervolgens een eigen stal begonnen en daarmee was de start van AMBER FIJEN SHOWJUMPING een feit!

X